Corona? Vad händer med klimatstrejken?

Hur påverkar Corona (Covid-19) klimatstrejken?

Folkhälsomyndigheten har gått ut med att allmänna sammankomster med över 50 personer är otillåtna för att minimera spridningen av det nya coronaviruset (covid-19), och regering har beslutat att följa detta. Tidigare i år tog vi därför beslutet att ställa in alla veckostrejker över hela Sverige. Men för ett par veckor sedan beslutade vi för att gå tillbaka till fysiska veckostrejker med kravet på alla arrangörer att man ser till att hålla avstånd och inte uppgå till ett antal över 50 personer. Vi har full respekt för viruset och de drabbade, vilket är varför vi uppmanar alla som kommer eller planerar att delta på strejkerna att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer:
Tvätta händerna noga så ofta du kan i 30 sekunder, använd handsprit om du har det.
Undvik att peta dig själv i ögonen, munnen eller ansiktet och nysa/hosta i armvecket.
Samt vid symptom eller om man befinner sig i riskgrupp – stanna hemma och delta digitalt under hashtaggen #ClimateStrikeOnline (Mer info nedan).

Vi ska även (självklart) på strejkerna fortsatt respektera varandras ”personal space” genom att inte vara för närgångna, som t:ex. att undvika kramar.

En digital strejk har också påbörjats under hashtaggen #ClimateStrikeOnline som man kan delta i om man tillhör riskgrupp, är sjuk eller befinner sig i karantän. För att delta – ladda upp en bild på dig själv på sociala medier när du håller i ditt plakat!

Rekommendationerna från myndigheterna kan komma att ändras, vi håller er uppdaterade om hur det blir med strejkerna!

Kom ihåg att hålla koll på vad arrangörerna för er lokala strejk säger! Lokal grupperna kan hittas här.

Var försiktiga och ta hand om er så ses vi på strejken!