Fridays For Future arrangerar stora skolstrejker 15/9 och 22/9 under initiativet Week of Action

Snart ett år efter att regeringen Kristersson tillträdde går en bred antifascistisk koalition av organisationer samman i en aktionsvecka mellan den 15:e – 22:a september för klimat- och social rättvisa. Under veckan arrangerar Fridays For Future skolstrejker i olika delar av landet och över hela världen, med ett stort demonstrationståg i Stockholm den 22:e september, där Fridays For Future föddes för fem år sedan. Demonstrationen i Stockholm gästas av bland andra artisterna 1.Cuz och GRANT.

Läs mer
Fridays for future plankat

Klimatstrejkare lanserar upprop

Fyra år efter att Fridays For Future Sveriges klimatstrejk började lanserar rörelsen ett klimatupprop som kräver “en grundläggande förändring av våra politiska och ekonomiska system.” Uppropet, som består av tre avsnitt, är skapat i samråd med klimatforskare och personer som själva drabbats hårt av klimatkrisen. Lanseringen sker inför demonstrationer som anordnas i samband med FN-konferensen Stockholm+50 och höstens val.

Läs mer

People For Future intro-möte för klimatengagerade vuxna

Är du vuxen och vill stötta Fridays For Future, men är inte riktigt säker på hur?

Gå på People for Future’s intromöte!

Läs mer

Global klimatstrejk 19 mars

Den 19:e mars 2021 utlyser skolstrejkrörelsen Fridays For Future en global klimatstrejk under parollen #NoMoreEmptyPromises. Över hela världen kommer det att ske demonstrationer och manifestationer av olika slag, anpassat efter hur situationen gällande Covid-19 skiljer sig mellan olika länder. Även i Sverige går barn och unga samman för att kräva ambitiös klimatpolitik i linje med Parisavtalet och den förenade vetenskapen.

Läs mer

Global klimatstrejk 25 september!

Skolstrejkrörelsen Fridays For Future utlyser en global aktionsdag för klimatet den 25:e september 2020. Över hela världen kommer det att ske demonstrationer och manifestationer som anpassas efter hur situationen gällande covid-19 skiljer sig mellan olika länder. I Sverige har hundratals aktivister börjat planera aktiviteter för en rättvis och hållbar omställning efter coronapandemin.

Läs mer

Globala klimatstrejker 29 november

Den 29 november har skolstrejkarrörelsen FridaysForFuture utlyst en global strejk för klimatet. Det blir ännu en gång över tusen strejker och manifestationer över hela världen. I Sverige samlas skolstrejkare och vuxna på minst 80 platser för en rättvis omställning i linje med Parisavtalets 1,5-gradersmål.

Läs mer

Skolstrejk för klimatet i Rinkeby 6 december

Fridays For Future-rörelsen, som växt fram ur Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet, planerar sin nästa stora demonstration i Rinkeby fredag 6 december.

Läs mer

​Globala klimatstrejker fredag 27 september

I dag samlas världens ledare till ett extrainsatt FN-möte om den akuta klimatkrisen. En viktig anledning till mötet är den press som den globala skolstrejkarrörelsen FridaysForFuture det senaste året satt på politikerna. Runt mötet planerar rörelsen en vecka av aktioner, från den globala skolstrejken i fredags till nästa stora strejk på fredag 27 september. Globalt planeras strejker och manifestationer i fler än 1600 städer i 141 länder, och i Sverige manifesteras det på minst 122 orter.

Läs mer

Frånvaroapp ska hjälpa klimatstrejkande elever.

Rörelsen FridaysForFuture, som startades av Greta Thunberg, lanserar en app som ska hjälpa de som vill skolstrejka för miljön. Nu kan alla elever registrera sin frånvaro och manifestera sitt krav på att ledare i hela världen lyssnar och agerar för att följa Parisavtalet.

Läs mer
Fridays for future

Globala klimatstrejker 20 och 27 september

Den 23 september kallar FN:s generalsekreterare António Guterres världsledarna till ett extrainsatt klimatmöte på grund av de stora skolstrejkerna för klimatet. Runt detta möte planerar skolstrejkarrörelsen FridaysForFuture en hel vecka av aktioner som börjar med en global skolstrejk den 20 september och avslutas med en storstrejk den 27 september, där rörelsen uppmanar alla vuxna att delta för att pressa politikerna till att agera i den pågående klimatkrisen.

Läs mer