People For Future intro-möte för klimatengagerade vuxna

Är du vuxen och vill stötta Fridays For Future, men är inte riktigt säker på hur?

Gå på People for Future’s intromöte!

 

Anmäl dig här!

 

 

Vad är People For Future?


Följande text är skriven av People For Future.

Mer info hittar du på peopleforfuture.se eller Facebooksidan


People For Future är en gräsrotsrörelse och ett svar på de ungas skolstrejker för klimatet. Vuxna i alla åldrar går samman för att ta ansvar och verka för ett samhälle som möter kriserna som hotar vår miljö, klimatet och en trygg framtid för alla med det allvar som krävs.

 

Bakgrund

Fridays For future samlar barn och ungas röster och deras skolstrejk är en tydlig signal till vuxenvärlden att behandla krisen som en kris. Det har blivit en global rörelse och det har uppstått många initiativ runt den, de unga har gett energi in i miljö- och klimatarbetet i stort. De har hjälpt många av oss vuxna att vakna. Även vuxna har hittat in i ett engagemang i anslutning till Fridays for Future på fredagarna, runt om i världen, Och förstås i de många ‘For Future-grupperna som ni är exempel på.

 

Nytt initiativ för vuxna

Vi tror att det nu är tid att låta vuxna röster samla sig ännu mer, som ett svar på barn och ungas skolstrejk. Både som ett stöd för de krav de lyfter (se nedan) men också för att betona att vi ser och förstår att vuxnas utgångspunkt är en annan. Vi har en annan framtidshorisont. Det är ju vi vuxna som behöver resa oss, inte bara med krav på förändring utan också med en vilja att förändras. Vi behöver ge framtidsmod och visa handlingskraft.

 

People For Future

Därför introducerar vi, i dialog med unga inom Fridays For Future och många av oss i For Future-grupperna, People For Future. Det är inte tänkt att bli ännu en organisation, inte en ersättning för andra grupper – men en samlad gräsrotsrörelse i tydlig relation till den ungdomsledda rörelsen Fridays For Future.

Det är vår förhoppning att kunna samla vuxna som redan är engagerade på olika sätt i lokala FFF-grupper och andra yrkesrelaterade FF-grupper samt människor från samhället i stort att tillsammans skapa ett mycket större krismedvetande och ett bredare engagemang för framtiden bland vuxna – runt om i vår värld.