Global Onlinestrejk 19 mars

Fridays For Future utlyser en global onlinestrejk den 19 mars.

Våra makthavare fortsätter att förmedla otydliga och tomma löften om framtida bättring istället för att agera här och nu. Vi behöver inte meningslösa mål för 2045 eller nettonollmål fulla med kryphål, utan konkret, omedelbar handling som är i linje med vetenskapen. Vår koldioxidbudget håller på att ta slut. Klimatkrisen orsakar redan idag död och förstörelse och läget kommer att förvärras ju mer tid som tillåts gå innan vi agerar. För att vi ska kunna undvika de värsta scenarierna krävs det årliga, juridiskt bindande mål som tar hänsyn till rättvisa och jämlikhet.
Vi behöver inte fler tomma löften, vi behöver handling.

 


#NoMoreEmptyPromises
 

Hur?

 

Det kan kännas svårt att få sin röst hörd mitt i en pandemi, men kampen för klimaträttvisa tystnar inte! Så här kan du delta online under den globala strejken den 19e mars:

 1. Om du har fysisk skola, stanna hemma. Om du har distansundervisning, gå inte på lektionerna. Om du inte har möjlighet att strejka kan du delta ändå, som en manifestation.
 2. Gör en skylt med texten “#NoMoreEmptyPromises” Det behöver inte vara avancerat – du kan skriva på ett papper!
 3. Ta en selfie med skylten och lägg upp på sociala medier med #NoMoreEmptyPromises och, om du strejkar, #ClimateStrikeOnline. Tagga @fridaysforfuture.swe (Instagram) eller @FFF_Sweden (Twitter) och din lokala grupp.
 4. Delta i zoomsamtalet kl 14 – 16 där vi umgås och twittrar till världsledare för att kräva skillnad.

Du kan också skicka vykort till politiker och makthavare.

 


 

Vykort

 

Vad skulle du vilja säga till Sveriges makthavare? Skriv ett vykort med din klimathälsning för att göra det omöjligt för politiker att ignorera våra budskap!

Målet är att brevlådorna ska sprängas av vykort från personer som du – som postar dina tankar om varför just du bryr dig och vill se en framtid som går att leva i. Så skriv, teckna, dikta, måla, skapa – för att visa att du inte längre accepterar makthavarnas tomma löften. Och glöm inte att förse ditt vykort med ett frimärke för att det ska komma fram!

Du kan skicka valfritt vykort från där du bor, eller alternativt skriva ut ett! (Ifall du skriver ut ett, dubbelkolla att det är rätt pappersstorlek och att du skriver ut på båda sidor av pappret.)

Här hittar du förslag på texter att skriva på vykortet. Men låt inte dessa begränsa din kreativitet!

Här finns adresser dit vykortet kan skickas!

Aktionen är en del av den globala klimatstrejken med temat #NoMoreEmptyPromises – inga fler tomma löften – som denna gång utförs som en online-strejk. Tveka alltså inte att även lägga ut det du skrev på sociala medier – använd hashtaggarna #FridaysForFuture och #NoMoreEmptyPromises för att fler ska se dina och andras budskap.

Du som av olika skäl inte har möjlighet att skicka ett vykort är mer än välkommen att delta genom att skicka e-post till politiker istället. Var kreativ – din röst behövs!


 

Är du med?

 • Dra filer hit eller
  Godkända filtyper: jpg, gif, png, Max filstorlek: 50 MB.
   Genom att bifoga en eller flera strejkbilder ger du FFF Sverige rätten att använda och publicera de.

   


   

  Delta på Twitter!