Täby - Global Klimatstrejk 25 September

Address

Esplanaden 3, Täby

Time

Contact


Den 25 september arrangerar Fridays for Future återigen en global klimatstrejk och självklart ska vi vara med i Täby!
Med rådande Corona-läge så uppmuntrar FFF till mindre demonstrationer på max 50 personer utanför varje kommunhus i vårt avlånga land. Perfekt för oss!
VARFÖR?
1. Vi behöver visa våra politiker att vi är MÅNGA som står bakom att omställning behöver ske såväl lokalt som globalt. Vi kan inte gömma oss här ute i Täby och tro att klimatkrisen inte angår oss!
2. För att känna GEMENSKAP med varandra! Vi behöver träffas och känna styrkan i att vi är många som kämpar!
3. För att visa för våra unga att FÖRÄNDRING ÄR MÖJLIG och att en trygg och hållbar framtid är möjlig för oss alla om vi agerar NU!
HUR?
Vi ansvarar för att följa rådande Covid-19 restriktioner. Det betyder:
Vi kontrollerar att vi är max 50 pers på plats.
Vi sprider ut oss på en stor yta framför kommunhuset och håller minst 2 m avstånd till varandra.
Alla personer över antalet 50 p erbjuds möjligheten att parkera sina skor i demonstrationen märkta med namn. Du ansvarar själv för att hämta dina skor när demon är slut.
Vi kommer att ha 2 funktionärer på plats med gula västar för att se till att ovan följs.
Vi uppmanar dig med minsta symtom eller dig som är en riskgrupp att tryggt stanna hemma och delta digitalt istället genom att posta ett inlägg med #ClimateStrikeOnline och tagga Fridays for Future och Ett hållbart Täby ✊🏽
_________________________________
Våra krav gentemot Täbys politiker
1. Ta kommunens ansvar för att begränsa den globala temperaturökningen till under 1,5 grader över förindustriella nivåer.
3. Följa Parisavtalet
4. Lyssna på klimatforskningen.
OBS!
Det är viktigt för oss alla att detta blir en fredlig, partipolitiskt obunden & oberoende manifestation. Ett hållbart Täby är också en partipolitiskt obunden organisation. Därför ber vi er att helt undvika loggor för partier & politiska nätverk, företag och även organisationer.
Ta med banderoller & skyltar (utan loggor ) med budskap kopplat till FridayForFutures strejk (klimatkrisen) och vad ni vill förmedla & stå upp för under strejken.
Tack för att ni respekterar detta.
Vi ses den 25 september! 💚🔥 Visa mindre