Gå med i FFF!

Gå med i Fridays for Future!

 

Alla är varmt välkomna och alla behövs! Ju fler vi är, desto större förändring kan vi skapa. Nedan följer lite information om rörelsen och om hur du kan gå med.

 

 

Vad är FFF? 

Fridays For Future är en gräsrotsrörelse, vilket betyder att vi inte har någon styrelse eller ledning. Alla har därför samma “makt”, samma röst och samma plats för att kunna uttrycka sina åsikter och idéer, oberoende av hur gammal en är, vart en kommer ifrån eller hur länge en har varit med. I FFF deltar alla på lika villkor och fattar beslut tillsammans.

Du är med helt kravfritt och i den mån du själv vill! Du behöver inte följa vad vi gör, prestera på något sätt, eller veta en viss mängd om klimatet eller planeten. Allt du behöver är en vilja att hjälpa till att skapa förändring i samhället, så att klimatkrisen hanteras som den kris den är.

OBS: Fridays For Future är en ungdomsrörelse, vilket betyder att alla måste vara under 26 år. Om du är över 26 år kan du gå med i People For Future.

 

Hur arbetar vi?

För att organisera och förbereda allt vi gör kommunicerar vi på kommunikationsappen telegram. Där har vi olika chattar för bland annat lokalgrupper, arbetsgrupper, och nationell samordning. Vi har även regelbunda möten nationellt och lokalt, både fysiskt och på zoom. Det är såklart inget måste att vara med på alla möten eller i alla arbetsgrupper, utan man gör det man själv orkar, vill och kan. Det finns mycket att göra för alla intressen och förkunskaper! Vi har lokalgrupper på flera platser i landet där en kan engagera sig mer fysiskt. Om det inte finns någon lokalgrupp där en bor kan en engagera sig nationellt (eller starta en lokalgrupp!). Då blir det mer digitalt, eftersom en organiserar och planerar via chattar och digitala möten. 

Trots att skolstrejken är en stor del av vad vi gör behöver en inte heller strejka varje  fredag eller alls för att vara aktiv i FFF. Det finns mycket att hjälpa till med utanför strejken, som att planera stora strejker, jobba med sociala medier eller arbeta för att inkludera nya i rörelsen. I många städer anordnas också manifestationer och demonstrationståg efter skoltid. Allt engagemang uppskattas!

 

Hur går jag med?

Eftersom vi inte är en organisation har vi inga “officiella medlemmar”, utan du kan bli aktiv i FFF genom att delta fysiskt på strejker eller bli tillagd i våra telegramchattar. För att bli tillagd behöver du skriva under vår uppförandekod i detta formulär. Sedan kan du gå med i denna telegramchat där du får allmän information om rörelsen och om hur vi arbetar. När du går med i chatten kommer du kunna komma i kontakt med en “buddy” från FFF som kan hjälpa dig in i rörelsen.

Ibland anordnas också digitala intromöten som en introduktion till det nationella nätverket Fridays for Future Sverige. Vissa lokalgrupper har även fysiska intromöten. Håll utkik på de lokala gruppernas konton och det nationella kontot på instagram!

 

Kontakt:

För mer information eller för att smidigare få hjälp med att gå med i våra chattar kan du kontakta vårt nationella instagramkonto eller: